Općina Centar Sarajevo izdvojila 30.000 KM pomoći Bužimu za sanaciju šteta od poplava

poplave

Snažno nevrijeme i obilne padavine prouzrokovale su izlijevanje potoka i rijeke Bužimnice iz korita

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Općine Centar, donio je odluku da putem Službe za civilnu zaštitu finansijski pomogne sanaciju šteta od poplava koje su pogodile šire područje općine Bužim.

Mandić je u telefonskom razgovoru sa načelnikom Općine Bužim Mersudinom Nanićem poručio je da će Općina Centar uputiti finansijsku pomoć u iznosu od 30.000 KM za sanaciju šteta.

- Kao centralna gradska opština sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onim lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna. Odlučni smo u namjeri da pomognemo unesrećenom stanovništvu, a nadamo se da će se stanje na terenu stabilizirati u što skorije vrijeme. Niste sami - poručio je Mandić.

Nanić uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću naglasivši da u ovakvim situacijama mnogo znači pomoć i podrška.

Snažno nevrijeme i obilne padavine koje su tokom proteklih dana pogodile šire područje općine Bužim prouzrokovale su izlijevanje potoka i rijeke Bužimnice iz korita, usljed čega je na području ove lokalne zajednice proglašeno stanje prirodne nesreće radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.

I ovoga puta Općina Centar je odlučna u namjeri da pomogne sanaciju šteta nastalih usljed poplava, te će Općini Bužim biti upućena finansijska pomoć u iznosu od 30.000 KM, a nakon što bude procijenjena ukupna šteta, saopćeno je iz te općine.