Dvije saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

U protekla 24h, 101 pacijent zatražio je pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja, upućivanja na dalje liječenje, nije bilo. Dežurni doktori bili su Samra Alibegić i Adnan Kajtazović.

Službenici Policijske stanice u protekla 24h zabilježili su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira, te dvije saobraćajne nezgode, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija, rekao nam je dežurni Subašić.

Iz podružnice “Elektrodistribucije” Bihać, PJ Velika Kladuša jutros informišu da je isporuka električne energije stabilna.

Danas se obilježava 30. juni – Međunarodni dan parlamentarizma, čiji je cilj isticanje uloge parlamenata u svijetu, kao neophodnog kamena temeljca demokratije. Generalna skupština Ujedinjenih nacija u rezoluciji usvojenoj 22. maja 2018. godine, izabrala je 30. juni kao datum koji se poklapa sa danom osnivanja Interparlamentarne unije (IPU), 1889. godine.

BIHAMK
Zbog izrazito toplog vremena mole se  vozači da tokom vožnje budu maksimalno oprezni i da unose dovoljne količine vode u organizam. Ukoliko putujete na duže relacije, krećite u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima i tokom putovanja pravite češće pauze. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju (posebno motocikliste) da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Zbog održavanja manifestacije „514 Dani Ajvatovice“, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Više sunčanih sati i dodatni porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici ipak trebaju biti oprezniji, s obzirom da će poslije podne biti vruće. Poželjno je boraviti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina, pri tome se slojevito odjenuti, izbjegavati duže zadržavanje na suncu usljed visokih vrijednosti UV indeksa i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana.