CIK objavio konačni ishod izbora u BiH, rezultati nisu potvrđeni u osam općina

v

Odluka o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine stupa na snagu danom donošenja

Centralna izborna komisija BiH je na 93. hitnoj sjednici održanoj danas donijela Odluku o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine.


Za općinska vijeća i načelnike Općina Jablanica, Kiseljak i Prozor – Rama, Skupštine općina i načelnike općina Gacko i Foča, Gradska vijeća i gradonačelnike gradova Čapljina i Konjic, te Gradsko vijeće Grada Mostara, rezultati će biti utvrđeni dopunskom odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine po stjecanju neophodnih uvjeta za utvrđivanje izbornih rezultata za navedene nivoe vlasti.

Odluka o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine stupa na snagu danom donošenja.

Rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova ističe u nedjelju, odnosno 72 sata nakon objave, tačno u 16:45 sati. Istovremeno, počinje rok za podnošenje žalbi, koji traje sutra i prekosutra.

Utvrđene rezultate Lokalnih izbora kao i preliminarne za osam općina u kojima nisu utvrđeni, možete pogledati OVDJE.

 

 

Foto: Screenshot