Zubić opisao tužnu realnost: Umjesto da počne prva smjena počeo je policijski uviđaj

x

 

Upozoravao sam da će maloljetnici početi pucati, da će roditelji početi prijetiti maloljetnicima, da je kriza morala i divlji kapitalizam “pojeo” etiku i empatiju, da se neće riješiti problemi u zatvorenim kancelarijama sa donošenjem “preporuka” nego ozbiljnim radom na terenu, rekao je

 

Pucnjava ispred zgrade Srednje metalske škole u Sarajevu u kojoj je ranjen jedan učenik, događaj je koji je potresao sve građane glavnog grada Bosne i Hercegove. Svoj osvrt na nemili događaj dao je i sarajevski profesor Vedran Zubić.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Ispred škole u Sarajevu je jedan maloljetnik iz vatrenog oružja pucao i ranio drugog maloljetnika! Umjesto da počne prva smjena počeo je policijski uviđaj! DOTAKLI SMO DNO!

Godinama se “žmiri” na sve ono što se dešava, gura pod tepih, ne reagira adekvatno niti se na probleme gleda adekvatno i realno. Problemi asocijalizacije, nedostatka empatije i emocija te TOTALNA KRIZA DRUŠTVA je došla na naplatu!

Upozorava(l)o sam da će maloljetnici početi pucati, da će roditelji početi prijetiti maloljetnicima, da je kriza morala i divlji kapitalizam “pojeo” etiku i empatiju, da se neće riješiti problemi u zatvorenim kancelarijama sa donošenjem “preporuka” nego ozbiljnim radom na terenu!