Verstappen slavio u haotičnoj utrci u Kanadi uz obilnu kišu i dva incidenta

c

Nizozemski vozač Formule 1 Max Verstappen slavio je u utrci za Veliku nagradu Kanade koja je bila deveta po redu u ovogodišnjem šampionatu i donijela je peti trijumf sjajnog vozača Red Bulla.
Verstappen je slavio u Kanadi treću godinu zaredom, a slavio je ispred Landa Norisa u McLaerenu i Georgea Russella u Mercedesu.

Utrka za Veliku nagradu Kanade donijela je ponovo dramu i haos na stazi pa je tako dva puta sigurnosno vozilo izlazilo na stazu.

Verstappen i Norris su dugo vodili bitku za trijumf i smjenjivali su se u vodstvu, ali je trostruki svjetski šampion riješio pitanje pobjede nakon drugih odlazaka u boks.

Za Verstappena je to šesta pobjeda u sezoni, a ukupno 60. tokom karijere u kojoj je tri puta bio prvak u šampionatu. Norris je treći put ove sezone završio na drugoj poziciji, dok je Russell večeras prvi put u sezoni "uhvatio" podij.

Problem za vozače bila je kiša koja je padala skoro do početka utrke. Dva veća incidenta vidjeli smo u 53. krugu kada je prvo Sergio Perez nakon greške oštetio bolid, a onda su van staze završili Carlos Sainz i Alex Albon.
Novom pobjedom Verstappen se učvrstio u ukupnom plasmanu. Naredna utrka vozi se za Veliku nagradu Katalonije 23. juna.