Legenda šefu šapnula ime srpskog napadača: Dušan Vlahović već u januaru pravi transfer karijere

.
Posao od 50 miliona eura

 

Srpski napadač Dušan Vlahović mogao bi već u januaru napustiti torinski Juventus i karijeru nastaviti u Manchester Unitedu. Navodno, Crveni đavoli su za njegove usluge spremni ponuditi 50 miliona eura.

Dušan Vlahović ponovo se povezuje s odlaskom iz Juventusa. Srpski napadač nije opravdao uložena 84 miliona eura u prethodnim godinama i navodno Stara dama ne bi imala ništa protiv da ga proda.

Navodno bi do transfera moglo doći već u januaru, a kao novi tim za srpskog napadača spominje se Manchester United.

Vlahovića izuzetno cijeni pomoćni trener Crvenih đavola Ruud van Nistelrooy. Vidi ogroman potencijal u srpskom napadaču i došapnuo je Eriku ten Hagu da bi on mogao biti idealan za napad Uniteda.

Tim s Old Trafforda mogao bi se pojaviti s ponudom od 50 miliona eura već u januaru, a u slučaju transfera bi definitivno preuzeo ulogu prvog napadača ispred Rasmusa Hojlunda i Joshue Zirzkzeea.

Ugovor Vlahovića s Bianconerima važi do ljeta 2026. godine. Pregovori o novom, zbog velike plate, odavno su zastali, pa ne predstavlja iznenađenje to što Juve nema ništa protiv prodaje ovog napadača.

Jasno je svakako da se za sada radi samo o špekulacijama i određene stvari bi se morale desiti kako bi Vlahović u januaru završio u Premiershipu.

Prije svega, Juventus mora naći adekvatnu zamjenu za njega. Teško je vjerovati da bi usred sezone u Torinu tek tako pustili prvog napadača kluba, bez da nađu nekog ko će ga zamijeniti.

Također, Manchester United bi se trebao riješiti nekog od igrača kako bi doveo Dušana u svoje redove, no to je za Crvene đavole najmanji problem jer će i u januaru biti određenih rezova unutar kluba.

Hoće li Dušan Vlahović na kraju završiti u Manchester Unitedu ili će ostati u Juventusu do kraja sezone, vidjet ćemo krajem januara. Transfer bi definitivno bio spektakularan.

Dosta je navijača Juventusa koji nisu zadovoljni učinkom Dušana Vlahovića u njihovom klubu. Smatraju da je ponudio premalo za cijenu koju je plaćen.

Ove sezone srpski napadač je zabio dva pogotka u pet nastupa za Juventus. Ukupno je u 106 utakmica upisao 43 pogotka i 10 asistencija.Juve je navodno već u potrazi za čovjekom koji bi Vlahovića mogao zamijeniti narednog ljeta. Očekuje se spektakularan transfer i veliko ulaganje, no ime čovjeka koji bi mogao doći još nije poznato.

Sve vodi ka tome da Vlahović u 2025. godini napušta Juventus, samo je pitanje kada će se tačno to desiti.