Ni Terzić, a ni Tuchel: Zlatan odabrao slavnog Hrvata za trenera Milana

.
Ibra je taj koji odlučuje

 

AC Milan mogao bi uskoro dobiti novog trenera. Paulo Fonseca je na izlaznim vratima, a šef Zlatan Ibrahimović odabrao je hrvatskog stručnjaka Igora Tudora za njegovog nasljednika.

Zlatan Ibrahimović je u potrazi za novim trenerom Milana. Paulo Fonseca dobit će ekspresan otkaz i to možda već nakon meča s Interom ovog vikenda.

Nekoliko kandidata se povezuje s klupom Rossenera. U igri su Edin Terzić, Thomas Tuchel i Maurizio Sarri, no Zlatan ima svog favorita i svim silama se trudi da ga dovede na klupu.

To je hrvatski stručnjak Igor Tudor. Ibra izuzetno cijeni svog nekadašnjeg saigrača iz Juventusa i za njega nema dileme ko će biti novi trener.

"Ibrahimović je iskazao veliki interes za Igora Tudora. Zlatan ima veliko poštovanje prema Tudoru, posebno zbog njegovog čvrstog karaktera i sposobnosti da promijeni stanje u timu. Tudor može biti veoma finansijski efektivna opcija, a pristao bi i na kratkotrajni ugovor", navode italijanski mediji.

Iako je Tudor glavni izbor šefa Milana po mišljenju drugih čelnika još uvijek nijedno ime nema prednost.

"Trenutno postoje brojne opcije, ali ne postoji glavni kandidat. Fonseca će dobiti posljednju šansu da se dokaže u meču s Interom".

Ibrahimović je prije nekoliko dana poručio da je on šef i da on donosi odluke o svemu.

"Ja sam šef, glavni sam za sve i svi ostali rade za mene", poruka je čuvenog Šveđanina.

Igor Tudor je trenersku karijeru počeo u splitskom Hajduku. U karijeri koja traje 11 godina vodio je još grčki PAOK, turske Karabukspor i Galatasaray, te francuski Marseille.

U Italiju je stigao 2018. godine. U dva navrata je vodio u Udinese, imao je još jednu kratku epizodu u Hajduku, prije nego što je 2021. godine preuzeo Veronu.

Posljednji angažman imao je ove godine u Laziju iz čijih redova je samovoljno otišao nezadovoljan pustim obećanjima koje je imao.

Poziv sa San Sira teško da će odbiti. Sada je sve u rukama kluba i Zlatana Ibrahimovića.

Odluka o eventualnom angažmanu novog trenera bit će donesena nakon utakmice s Interom.