Ovo je najveći hit reprezentativnog okupljanja, frizurom sve zasjeni čim izađe na teren

F

Nogometaši često promjenama frizura privlače pažnju na terenu pa čak i kada nogometna vještina izostane, no teško je sjetiti se kada je neko privukao pažnju kao reprezentativac Angvile Aedan Scipio.

Aedan Scipio je preksinoć zaigrao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo za svoju Angvilu protiv Surinama. Očekivano, Surinam je slavio rezultatom 4:0, ali je pažnju privukao napadač domaće selekcije.

Angvila se takmiči u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u regiji Sjeverna i Centralna Amerika, a tu je tek odigrala prvu utakmicu i doživjela je ubjedljiv poraz.

Napadač Aedan Scipio pojavio se s unikatnom frizurom i dredovima na kojima bi mu pozavidio i Bob Marley. Njegova frizura zaista odiše Karibima u punom smislu te riječi.

Zbog svog jedinstvenog stila koji ga odlikuje postao je viralan na društvenim mrežama, ali u svijetu nogometa.

Reprezentativac Angvile igra za ekipu Roaring Stars u svojoj domovini. U klubu je bio odličan te je s vremena na vrijeme pozivan u reprezentaciju, ali na tri nastupa još uvijek nije postigao gol.

Reprezentacija Angvile inače nije navikla na nogometne uspjehe. Ova britanska prekomorska teritorija takmiči se u okvirima FIFA-e i CONCACAF-a kao nezavisna država, ali većih uspjeha nikada nije imala. U grupi se nalazi sa znatno jačim selekcijama sastavljenim od profesionalnih igrača poput Surinama, El Salvadora i Portorika, a svoju šansu za bodove može tražiti samo protiv Svetog Vincenta i Grenadina.

Foto: Twitter