Donesena odluka o sudbini Zlatka Dalića nakon fijaska na Euru

F

Zlatko Dalić će ostati selektor nogometne reprezentacije Hrvatske nakon neuspješnog nastupa na Euru, potvrdio je predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske Marijan Kustić.

Kako je kazao, već je obavljen razgovor na tu temu i pružene su ruke.

"On je selektor i ostat će selektor Hrvatske nogometne reprezentacije. Razgovarali smo i pružili ruke", rekao je Kustić za Novu TV.

Kustić je komentarisao i sudbinu Luke Modrića u reprezentaciji.

"Nadam se da će biti ovdje, da će nastaviti nositi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i doista bih to želio", rekao je o Modriću.

Podsjetimo, prije remija s Italijom od 1:1, Hrvatska je remizirala i sa selekcijom Albanije (2:2), a u prvom kolu turnira ju je deklasirala Španija (3:0) i Euro su okončali sa samo dva osvojena boda što je najslabiji učinak Vatrenih ikada na jednom velikom takmičenju.

Doživjela je Hrvatska tako bolan neuspjeh koji mnogi pripisuju istrošenosti ekipe koja je bila jedna od najstarijih na prvenstvu Starog kontinenta.

Inače, Hrvatska je za plasman na Euro dobio 9.25 miliona eura, a sa dva remija na Euru zaradili su i dodatni milion eura. Ukupno, Hrvati su inkasirali 10.25 miliona eura.

Foto: Večernji