Velika Kladuša: Jedna saobraćajna nesreća bez povrijeđenih lica

.
Jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih

Prema riječima dežurnog vatrogasca Dizdarevića, protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

 

46 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurne doktorice Indira Bukvarević i Aida Dedić uputile su dva pacijenta na dalje liječenje.

 

Na području općine Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

 

 Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 09. juni:

 

 Zbog učestalih padavina kolovoz je pretežno mokar i klizav, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

 

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Do 30.09.2022.za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko-Nikšić.

 

Na vrijeme se informišite o prohodnosti puteva i graničnih prelaza, kako bi vaše putovanje učinili ugodnijim i sigurnijim.

 

Danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 25°C.

 

 Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opću sliku.