Tri narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Zbog jutrošnje jake kiše koja je ponegdje stvorila nanose na kolovozu i poplave, u toku su intervencije vatrogasaca na tri lokacije, u Todorovskoj Slapnici, Vejincu te u objektu Binga u Velikoj Kladuši.

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su tri narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica, već je pričinjena materijalna šteta.

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 50 pacijenata, a njih 5 je upućeno na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Adnan Kajtezović i Valbona Mahmutović.

-Isporuka električne energije je stabilna. Vodosnabdijevanje je, također, uredno, saznajemo iz nadležnih preduzeća.

-Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. U jutarnjim satima očekujemo gužve na gradskim saobraćajnicama. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

-Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C.

-Osjetno niže temperature će usloviti povoljne biometeorološke prilike. Relativno nestabilna atmosfera može hroničnim bolesnicima uzrokovati tegobe s postojećim bolestima. Savjetuje se boravak na otvorenom u manje toplom i vedrom dijelu dana. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.