Tri krivična djela, požar, te narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

-U protekla 24h u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 44 pacijenta. Dežurni doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Amra Zulić na dalje liječenje su uputili jednog pacijenta.

– Prema informacijama iz velikokladuške policijske stanice, tri krivična djela i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira zabilježeno je u protekla 24h.

-Isporuka pitke vode je uredna, prema informacijama iz ViK-a.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: od 09:00 do 15:00h trafopodručja: Trnovi 1, GSM repetitor Prokres, Caprag, Kumarica 2, Kumarica, Kooperacija, Klupe, Podzvizd 1, 2 i 3, Rajnovac 1,2 i 4, Bečići, Ramići, Kosa i Orčeva Luka.
Elektrodistibucija PJ Velika Kladuša javlja da zbog kvara koji se sanira, električne energije nemaju stanovnici Šumatca, izlaz prema Purićima.

–Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju u protekla 24h, koja je trajala od 18:18h do 21:30h, a radilo se o zapaljenju veće količine sijena u balama u mjestu Glinica.

– JP ”Veterinarska stanica” Velika Kladuša provodi akciju cijepljenja pasa i mačaka protiv bjesnoće. Cijepljenje je danas planirano na sljedećim lokacijama:

08.00h – Šiljkovača, kod škole

09.00h – Šmrekovac, kod Mrgan Jose

10.00h – Zagrad, kod spomenika

10.30h – Miljkovići, kod Rame Begina

11.00h – Drmaljevo, kod marketa Adda

Za sve vlasnike pasa i mačaka koji se odazovu javnom pozivu i dovedu životinju na punkt cijepljenja ili u Veterinarsku stanicu predviđena je akcijska cijena sa sniženjem od 25% za preventivno cijepljenje protiv bjesnila i iznosi 15,00 KM. Akcijska cijena vrijedi za sve vlasnike životinja do 07.10.2024. godine

-27. 09. – Svjetski dan turizma – WTO – Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. septembra, pod pokroviteljstvom Svjetske turističke organizacije. Cilj je promocija svijesti o važnosti turizma i njegove društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti za međunarodnu zajednicu. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma je „Turizam i mir“.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 22 do 28, na jugu i sjeveru zemlje do 30 °C.

-Neuobičajeno visoke temperature za ovaj dio godine uz umjereni južni i jugozapadni vjetar uslovit će relativno nepovoljne biometeorološke prilike, izraženije na sjeveru i jugu zemlje. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti i umora kod meteoropata. Hroničnim bolesnicima savjetujemo oprez i izbjegavanje suvišnih napora.

–BiHAMK
S obzirom da su dani vikenda pred nama, očekujemo pojačan promet u gradskim centrima i na prilazima gradovima, kao i na graničnim prelazima. Na mjestima gdje se izvode radovi saobraća se usporeno, a vožnja na ovim mjestima zahtijeva povećanu pažnju i poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.