Tinejdžeri iz Srbije mjesecima zlostavljali 12-godišnju djevojčicu

zlostavljanje

Bečka policija ima nova saznanja u slučaju silovanja maloljetne djevojčice (12) – pregledani su mobilni telefoni petorice navodnih počinilaca i uspjeli su da vrate izbrisane podatke. Iz tih podataka je zaključeno da su osumnjičeni lagali kada su izjavili da su imali sporazumni odnos sa djevojkom.

Istraga je takođe utvrdila da ona nije jedina žrtva. Da podsjetimo, djevočica je silovana tokom dužeg vremenskog perioda u bečkom okrugu Favoriten, a u februaru ove godine uhapšeno je 17 mladih osoba starosti između 13 i 18 godina.

Tinejdžeri su sirijskog, turskog, italijanskog, bugarskog i srpskog porijekla. Djevojčica je bila žrtva napada na stepeništu, u hotelskim sobama, privatnim sobama i u garažama.

Sredinom maja ove godine, jedan od advokata navodnih počinilaca, predstavio je “Instagram” poruke u kojem je žrtva navodno tvrdila da ima 16 godina i da se dobrovoljno sastaje sa tinejdžerima radi intimnih odnosa. U porukama se navodi da je ona navodno pisala prijateljici:

“Ali stvar je u tome što sam to željela i rekla sam ovim momcima da ima 16 godina”.

Međutim, forenzičar podataka je sada mogao da dokaže da je lažni nalog kreirao jedan od osumnjičenih počinilaca. Kako je preneo list “Kronen”, vještak je otkrio i druga dokumenta – fotografije i video snimke koji pokazuju kako su druge djevojke zlostavljane.