Sutra posljednji ispraćaj mučki ubijene Nermine iz Sarajeva

ner

Nesretna Nermina Krajina (Ravlić) ubijena je prije nekoliko dana u Sarajevu a njeno tijelo danima je stajalo u zajedničkom stanu na 7 spratu stambene zgrade u Kolodvorskoj ulici broj 13. Za njenu likvidaciju osumnjičeni su Goran Ravlić i njegova majka Ledžiba Ravlić i rođak Latif Jašarević.

Nermina danima je ležala u beživotnom stanju dok su joj suprug i svekrva pokušavali shvatiti kako da se riješe tijela voljene Nermine piše Crna-Hronika.

Njeno tijelo preuzeo je brat Nermin. Posljednji ispraćaj, dženaza namaz klanjat će se sutra 2.7.2024. godine ispred Centralne džamije u Sokolović Koloniji a ukop će se obaviti na mezarju Kovači u Hrasnici.

“Nermina je jako često bila aktivista našeg pokreta a prije par noći je svirepo ubijena od strane muža, i držana je nekoliko dana mrtva u kući. Za to prikrivanje njenog tijela znali su i njegovi roditelji koji su takođe privedeni skupa sa ubicom. Žao mi je, Nermina je bila dobra djevojka, odgovorna i patriota svoje zemlje, poštovala je žrtve agresije i genocida a na kraju sama postala žrtva jednog monstruma.” – izjavio je Nihad Aličković.