Saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

rvk
Nove servisne informacije

 

-Svake godine 5. juna obilježava se Svjetski dan životne sredine. Ustanovile su ga Ujedinjene nacije 1973. godine. Teme Svjetskog dana životne sredine  2024. godine su obnova zemljišta, zaustavljanje dezertifikacije i jačanje otpornosti na sušu.

-Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša potražilo je 68 pacijenata. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić, dr. Abdullah Fazlić i dr. Kenan Dautović.

-Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

-Velikokladuški vatrogasci imali su miran period bez intervencija.

-Prema jutros dostupnim informacijama iz nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, dok se odvoz komunaldnog otpada i održavanje gradske čistoće, kao i sve poslovne aktivnosti Komunalija odvijaju prema planu i programu.

-Kako informišu iz BIHAMK-a, uslovi za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Na graničnim prelazima ovog jutra bez zadržavanja bilo da se radi o ulazu ili izlazu iz Bosne i Hercegovine.

-Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 °C.

-Slično kao u proteklih par dana, uz povoljniju opću sliku, pri tome će noćni i jutarnji sati biti svježiji, ugodniji. Potom sa porastom temperatura zraka, usljed čega su moguće meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti. Poželjno je u najtoplijem dijelu dana biti oprezniji i djelimično umanjiti aktivnosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.