Pored 14-godišnjaka pojavio se još jedan mladić koji tvrdi da ga je Kasumović zlostavljao

.
Vijest da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, a da je kaznu potom otkupio, šokirala je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region.

 

Istina se saznala nakon što je 16. septembra ove godine mladić koji je bio njegova žrtva progovorio javno o tome u Narodnom pozorištu Sarajevo potaknut predstavom koja govori o nasilju.

 

Nije samo jedna žrtva

Kada se mislilo da ne može gore, u javnosti su se pojavile još teže probavljive informacije, odnosno to nije jedini mladić koji je pretrpio traume zbog Kasumovića.

Naime, kolege sa Raporta koje su otkrile ovaj slučaj su sada objavile i informaciju da je jučer njihovu redakciju posjetila žrtva, tačnije, mladić zbog kojeg je Kasumović presuđen te da je riječ sada o dvije osobe.

Dakle, u Narodnom pozorištu Sarajevo taj mladić nije bio već drugi koji je smogao hrabrosti javno istupiti i ispričati svoju priču.

S druge strane, mladić zbog kojeg je Kasumović osuđen na godinu zatvora koju je platio nije javno iznosio detalje o ovom slučaju te je u redakciju Raporta ušao s roditeljima i tom prilikom rekao da je ohrabren i ponukan bio time što je za sada nepoznata osoba u Narodnom pozorištu ustala i otkrila istinu.

Iznio je i detalje koji su navedeni u presudi, a koje iz poštovanja prema žrtvi i roditeljima nećemo iznositi. Ipak, važno je istaći da upravo te činjenice iz presude govore o tome da Kasumović nije prezao ni pred kim i ni pred čim da ostvari šta je naumio.
Poštovao lik i djelo Kasumovića

Da situacija bude još gora, taj mladić je poštovao lik i djelo Kasumovića i upoznali su se na setu serije “Lud, zbunjen, normalan” i glumac ga je trebao podučiti glumi, međutim, on je tu priliku iskoristio za prljavi i nadasve ogavan čin.

Taj čin će vječno ostati trauma svim Kasumovićevim žrtvama.

Detalj koji su iznijeli kolege jeste da je mladić koji se obratio u Narodnom pozorištu, kako tvrde svjedoci, rekao da ima 26 godina dok je žrtva za koju je pravosnažno presuđen zapravo mlađa.

Dakle, za tu presudu je postojala prijava dok, sudeći prema izvještajima pravosudnih institucija, za ostale slučajeve je nije bilo.

Iz Općinskog suda su naveli kako da je presuda u ovom slučaju donesena u novembru prošle godine te da je za nju Kasumović platio 36.500 KM i nije proveo iza rešetaka ni tu jednu godinu koju je dobio za bludne radnje nad maloljetnikom.

S druge strane, mladić koji je istupio javno nakon predstave rekao je da se sve desilo 2021., a presuda je donesena 2022., ali samo za jedan slučaj što dalje implicira da su se i jedan i drugi sublizu desili.

Uzimajući sve u obzir postavlja se pitanje da li postoji mogućnost da je Kasumović presuđen za bludne radnje nad maloljetnicima u nekom drugom kantonu, a ne samo u Kantonu Sarajevo.

Postavlja se i pitanje hoće li se nakon ovakvih informacija pokrenuti nove istrage i pravosudne institucije malo ozbiljnije pozabaviti ovim slučajem?