Otac panično nazvao policiji i prijavio da mu je sin izvršio suicid, policija ga pronašla ranjenog

.
Jučer je u Mostaru 22-godišnji mladić, nažalost, pokušao oduzeti sebi život pucnjem iz pištolja. Srećom, pronađen je živ, ali ranjen.

 

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNK, slučaj je prijavio njegov otac.

Naime, oko 19:45 sati se pripadnicima PU Mostar obratio mladićem otac Ž.B. (56) i prijavio da je njegov sin najvjerovatnije izvršio suicid.

“Prijavitelj i njegov sin su zaposleni u TC „FIS“ na Bišću polju i prijavitelj je u jednom trenutku primjetio da njegovog sina nema duže vrijeme na smjeni.

Uvidom u kamere, primjetili da se isti zaputio prema rijeci Neretvi gdje su ga našli kako nepomično leži uz pištolj pored njega”, rekli su iz MUP-a HNK.

“Dolaskom Hitne pomoći na lice mjesta utvrđeno je da isti daje znakove života te je prebačen u Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“”, potvrdili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Sa slučajem je upoznat Odjel krim. policije.

Ukoliko trebate psihološku pomoć i savjetovanje u funkciji je “plavi telefon”, poziv je potpuno besplatan i anoniman, a možete se javiti na broj telefona 080 05 03 05.

Besplatnu psihološku pomoć omogućava i Crveni križ FBiH svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Brojevi na koje možete zvati su: 060 343 0745 i 062 040 653.