Opasni Goran bio ljubomoran, stalno provjeravao Nerminin telefon, poruke i društvene mreže

v

Monstrum Goran Ravlić, koji je s majkom Leđibom Ravlić svirepo ubio svoju suprugu Nerminu, 22. maja 2019., pravosnažno je osuđivan na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda i prijetnja.

Ubistvo Nermine Ravlić predstavlja nezapamćenu surovost izvršilaca u posljednje vrijeme u Kantonu  Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini.

 

Sve negirao

 

Suprug Goran i svekrva Leđiba prije nekoliko dana zvjerski su ubili Nerminu u stanu u Kolodvorskoj 13 na Pofalićima, a zatim planirali „na izuzetno okrutan način njeno tijelo isecirati, spakovati i iznijeti iz stana“.

Avaz“ donosi izjavu ubice Gorana Ravlića koju je dao u Tužilaštvu 30. juna ove godine. On je uhapšen 29. juna na Stupu u 1:25 sati, dok se kretao ulicom Kurta Shorka. Prije toga, njegova majka je tvrdila da se želi ubiti.

U iskazu Tužilaštvu KS Ravlić je negirao da je ubio suprugu. On je, a što je naveo u zapisniku, uz prisustvo advokata, za to optužio svoju majku Leđibu.

 

U svojoj odbrani je istakao da je liječen od šizofrenije, da je koristio terapiju, ali da je sa “suprugom Nerminom imao skladan odnos“.

 

Ravlić je tužiteljici rekao da njegova “majka Leđiba nije odobravala njihovu vezu”.

 

Ravlić, iako dokazi govore suprotno, izjavio je da nije učestvovao u uklanjanju tragova kupovinom predmeta (sjekire, pile, seta noževa, mašine za mljevenje mesa, plastičnih odijela, patrona amonijaka…)

U konačnici, kako je rekao tužiteljici, “kaje se što se to dogodilo zbog njegove majke Leđibe“.

 

Ispadi ljubomore

Svjedočenje brata ubijene Nermine Ravlić, rođene Krajina, govori nešto sasvim drugo. Nerminin brat je u izjavi datoj 29. juna u MUP-u KS kazao da je Goran u nekoliko navrata govorio da je provjeravao Nerminin telefon, pozive i društvene mreže, te da mu je izgledalo da Goran ima ispade ljubomore i da želi da je kontrolira.

 

Prema izjavi Nermininog brata, 25. juna sreo se s Goranom u jednom ugostiteljskom objektu u Sokolović-Koloniji, te mu je Goran rekao da je Nermina otišla s Leđibom u Bijeljinu, da obiđu majčino imanje.

Goran je bio s rođakom Latifom Jašarevićem i djelovao je zbunjeno, navodeći da Nermina prijeti njemu i njegovoj majci. Ova izjava za Nerminog brata bila je začuđujuća i nemoguća, jer je njegova sestra bila blage naravi i nikada se nije tako ponašala.

Nerminin brat je rekao policiji kako smatra da je njegova sestra već tada bila mrtva, a da su Goran i Latif došli da provjere da li je on možda nešto znao o tome.

Telefon stalno ugašen

Nermina je dva mjeseca nakon udaje za Gorana obrisala svoj Facebook profil, te ju je njen brat teško mogao dobiti na telefon koji joj je većinu vremena bio ugašen.

Nerminin brat smatra da joj je Goran zabranio korištenje društvenih mreža i telefona zbog ljubomore. U posljednja dva mjeseca se nije čuo sa sestrom.

Danima su Nerminu izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predjelu glave i drugih dijelova tijela.