Majka Dankinog ubice nakon pretresa kuće kazala šta su sve policajci izuzeli

N

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić. Kako javlja portal Alo, veći broj policajaca danas pretražuje novo groblje u mjestu Zlot, odakle dolazi jedan od Dankinih ubica. Nadaju se kako će napokon pronaći tijelo...
 

Noževi i obuća

- Bit će pretraženi svi sumnjivi iskopi na groblju, a nakon toga će se ''pročešljati'' i okolica - kaže za Alo izvor blizak istrazi. Srpski mediji također pišu i kako se pretražuje bunar u blizini kuće osumnjičenog za ubistvo...

Podsjećamo, policija je uhapsila radnike Vodovoda Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50) zbog ubistva nestale Danke. Oni su tokom ispitivanja to i priznali te su detaljno upisali kako su zločin počinili. Ali nisu otkrili gdje je tijelo djevojčice.

Dalibor Dragijević (40), brat Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke, umro je u policijskom pritvoru od infarkta. Sud je njihovom ocu Radetu odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec zbog sumnje da je pomogao u skrivanju i premještanju tijela nesretne djevojčice...

Danas je u prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru ispitana Svetlana Dragijević. Za Kurir je kratko kazala kako su inspektori iz kuće odnijeli stvari koje pripadaju njenom suprugu i sinovima.

- Odnijeli su svu njihovu obuću i noževe - kazala je Svetlana, koja je prema pisanju Kurira s policijom otišla na groblje, kojem su svi prilazi blokirani. Ne zna se je li ona u zbog pretrage ili eventualne pripreme sprovoda za sina, ali jake policijske snage nalaze se na lokaciji na koju je sad usmjerena potraga.

Ona i dalje, uprkos priznanju, tvrdi kako njen sin Dejan nije ubio Danku. Opisuje ga kao dobrog i poslušnog sina.

Volio čašicu

- On je bio moja desna ruka. Volio je samo nekad čašicu da popije. Garantiram vam da on to nije napravio - kazala je Svetlana.

- Sjedili su i pili kafu ispred kuće, kao da se ništa nije dogodilo, a sin im je uhapšen zbog ubistva - kazala je ranije jedna susjeda za srpske medije, piše 24.hr.