Krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira, saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Policijskoj stanici Velika Kladuša prijavljeni su jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira te jedna saobraćajna nezgoda. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

-„Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren“. – rekao nam je dežurni Kapić.

-Pomoć Hitne službe zatražilo je 88 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Adnan Kajtezović.

-Snabdijevanje električnom energijom je uredno. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

-Vodonapajanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Međunarodni dan sportskih novinara

Drugi juli obilježava se kao Međunarodni dan sportskih novinara, u spomen na 2. juli 1924. godine kada je u Parizu osnovano Svjetsko udruženje sportskih novinara. Za obilježavanje ovog datuma zaslužni su francuski novinar Frantz Reichel i belgijski Victor Boin koji su o tome raspravljali već 1920.

Tokom trajanja Olimpijskih igara u Antwerpenu, kada historija Olimpijskih igara bilježi prvo veće i organiziranije okupljanje sportskih novinara na jednom mjestu. Od tada do danas izvještavanje o sportu ima posebno mjesto u medijima. Svim sportskim novinarima čestitamo njihov dan!

 

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Danas se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz pojačanu frekvenciju vozila, bez vanrednih ograničenja. Vozače koji voze na dugim relacijama molimo da u najtoplijem dijelu dana tokom putovanja prave češće pauze. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).


-Agencija za vodno područje rijeke Save danas je objavila da je za period od 2. do 3. jula prognoziran porast vodostaja uslijed novih padavina na većem dijelu vodnog područja rijeke Save u Federaciji BiH, posebno na slivovima Bosne, Sane, Drine i Tinje.  Obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje općina u Unsko – sanskom, Zeničko – dobojskom i Tuzlanskom kantonu.

-Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavine će se postupno širiti sa sjevera prema jugu i istoku zemlje. Poslije podne i krajem dana, padavine će postupno i oslabiti, a do večeri i prestati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a na planinama i na jugu na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

-Mada će preovladavati nestabilno vrijeme sa kišom, opća slika se neće suviše pogoršati, s obzirom da će višak svježine, ipak ugodnije djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. Uz niže temperature tokom dana, osjetno niže temperature u noćnim satima i mogućnost mirnijeg sna, također će imati pozitivan efekat.