Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

U protekla 24h u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša, javilo se 76 pacijenata. Dežurni doktori Kenan Dautović i Arnela Čokić, na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

Prema informacijama iz Policijske stanice Velika Kladuša, sazajemo da je u protekla 24h zabilježen jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, dok krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda, nema zabilježenih.

Vatrogasna stanica Velika Kladuša imala je mirna protekla 24h, saznajemo od dežurnog Okanovića.

Vodosnabdijevanje je uredno ovog ponedjeljka.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije PJ Velika Kladuša najavljeno je isključenje električne energije u periodu od 09:00 do 10:00 sati za kupce trafopodručja: Mekote – izlaz bolnička zgrada Poljanak

Danas pretežno sunčano prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina koji će se tokom noći na utorak proširiti i na Hercegovinu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

Opšta slika postepeno će se pogoršavati. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, vrućina i nadolazeća promjena vremena će kod hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba u drugom dijelu dana. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, malaksalost. Poželjno je umanjiti aktivnosti. U noći na utorak, sa padavinama slijedi djelimično olakšanje.

BIHAMK
Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz povoljne vremenske uslove i bez dužih zastoja. Izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Prvi je radni dan u sedmici, pa očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim centrima. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.