Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 54 pacijenata. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Dinko Keserović. Upućivanja na dalje liječenje u KB Bihać nije bilo.

-Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

-Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

-Iz podružnice “Elektrodistribucije” Bihać, PJ Velika Kladuša jutros informišu da je isporuka električne energije stabilna.

-Karate klub „Fudokan“ iz Velike Kladuše organizator je 2. po redu Fudokan Kupa 2024. godine. Kup će biti održan danas u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši sa početkom u 10.00h. Generalni sponzor turnira je Općina Velika Kladuša.  Turnir su podržali i Karate Savez USK, Sportski Savez Velike Kladuše, kao i preduzeća Velić Beton i BIRO Hafar. Medijski pokrovitelj turnira je Radio Velika Kladuša. Ove godine, pored medalja, bit će nagrađeni najuspješniji pojedinci u svojim kategorijama (službenim) i peharom.

-Prvi dan vikenda donosi i pojačanu frekvenciju vozila, posebno na dionicama ka jugu zemlje. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila mole da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja. Na graničnom prelazu Doljani pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja, posebno na ulazu. Takva situacija je u ovim jutarnjim satima i na GP Velika Kladuša – Maljevac.

-Danas u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

-Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed sunčanijeg vremena i porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, posvetiti pažnju zaštiti od sunca i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana.