Fikretu Abdiću produžen pritvor za još dva mjeseca

abdic
Fikretu Abdiću, načelniku Velike Kladuše, produžen je pritvor za još dva mjeseca.


Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću je, odlučujući o prijedlogu za produženje pritvora Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, donijelo rješenje kojim se osumnjičenom Fikretu Abdiću produžava pritvor za dva mjeseca, potvrđeno je za Klix.ba.

"Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od uništavanja ili sakrivanja dokaza, kao i utjecaja na svjedoke, opasnosti da će ponoviti krivično djelo i opasnosti da bi njegovo puštanje dovelo do narušavanja javnog reda", kazala nam je glasnogovornica Tužilaštva USK Irena Marjanović Čavkić.

Osumnjičenom Sulejmanu Siliću su izrečene mjere zabrane napuštanja boravišta, zabrana preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, zabrana posjećivanja određenih mjesta te zabrana sastajanja s određenim osobama.

Siliću je određeno jamstvo na način da se nekretnina u njegovom vlasništvu stavlja pod hipoteku, a ukoliko osumnjičeni pobjegne iz BiH u cilju onemogućavanja vođenja krivičnog postupka, oduzet će mu se imovina.

Silić će po prijemu ovog rješenja biti pušten na slobodu, a ukoliko prekrši izrečene mjere zabrane, ponovo će mu biti određen pritvor.

U odnosu na osumnjičenu Sanju Silić, na snazi su mjere zabrane izrečene ranijim rješenjem ovog suda od 21. juna.

Podsjetimo, Abdić je uhapšen zajedno sa još pet osoba u akciji kodnog naziva "Mreža" zbog sumnje u zloupotrebu položaja i povredu ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.