Dva krivična djela i 52 pacijenta u Hitnoj u Velikoj Kladuši

F

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će i danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: od 09:00 do 15:30h trafopodručja: Vrnograč Grad, Rohr-kamin, Vrnogračka Slapnica, Farma Elezovići 3, Jaretina, Delikatesa, Mešići, Grabovac, Elezovići, Elezovići 2, Glinica 2, Farma Glinica, Glinica-Pecka, Glinica, Glinica 2, Drenovac 1 i 2.

Kladuški vatrogasci jučer su intervenisali u mjestu Vejinac a radilo se o ispumpavanju vode nakon nevremena noć ranije.

Prema riječima dežurnog Jašarevića, intervencija je trajala od 13.10h do 14.50h. Dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda prijavljeni su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 52 pacijenta. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Ajla Husić.

Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“. Evropski dan parkova koji se obilježava danas, je dan obilježavanja i slavljenja zaštićenih područja širom Evrope.

To je dan kada se svi parkovi i zaštićena područja širom Evrope okupljaju, slave svoje uspjehe i objavljuju vrijednost i dobrobiti evropskih zaštićenih područja zajednicama, donosiocima odluka i široj javnosti.

Evropski dan parkova usmjeren je na povlačenje ljudi u prirodu i promicanje europskih zaštićenih područja. Pridružite se promoviranju Dana Evropskih parkova koristeći i moć društvenih medija. Europarc poziva sve da se ‘oglase’ na društvenim mrežama.

Stavljanjem logotipa Evropskog dana parkova “Glasajte za prirodu” na sliku svog parka i objavljivanjem na društvenim mrežama uz #VoteForNature.

Iskoristite priliku da istaknete zašto vaš park ili zaštićeno područje zaslužuje svu podršku koju može dobiti! Stanje na putevima i vremenski bilten: U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, a na brojnim dionicama u toku su sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen ili se vozi usporeno, jednom trakom. Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka.

Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. – Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne jači razvoj oblačnosti u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovini može usloviti lokalne pljuskove, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura zraka od 22 do 28 °C.

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Pri tome se opća slika neće značajnije promijeniti. U prvom dijelu dana ugodnije, sa sunčanim intervalima, poslije podne uz povećanu naoblaku i mogućnost da lokalni pljuskovi pokvare ugođaj.

Nestabilne vremenske prilike pretežno će djelovati na lošije raspoloženje većine populacije. Više svježine tokom noćnih i jutarnjih sati omogućiće mirniji san.