Dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Zbog kvara na dalekovodu Hajrat koji se desio jučer u popodnevnim satima bez struje su kupci 15 trafopodručja koja se elektronapajaju sa ovog dalekovoda. Kako smo saznali u Poslovnici “Elektrodistribucije” ekipe su na terenu i s obzirom na to da se radi se o većem kvaru sanacija istog će potrajati duže vremena.

-Kvar na dalekovodu Hajrat uzrokovao je i probleme u vodonapajanju. Bez vode su MZ Vrnograč, MZ Slapnica i dio MZ Podzvizd. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ informišu da će do urednog vodonapajanja doći kada bude saniran kvar na dalekovodu Hajrat.

-Dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode bez povrijeđenih evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša.

-60 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić, Samra Alibegić i Valbona Mahmutović.

-Miran je period iza kladuških vatrogasaca, saznajemo od dežurnog Kapića.

-Mladi košakaši „Krajišnika“ danas nastavljaju sa prvenstvenim takmičenjem u okviru Omladinske košarkaške lige USK u juniorskoj i minibasket kategoriji. U Gradskoj sportskoj dvorani „Krajišnik“ je domaćin KK „Bosna XXL“. Od 11:00h igra se minibasket, dok juniori igraju od 13:00h.

-Ujedinjeni narodi proglasili su 8. juni Svjetskim danom oceana kao priliku da se svake godine prisjetimo važnosti oceana i njegovih stanovnika, te upozorimo na razaranje i pustošenje morskih prostranstava od strane čovjeka.

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim i sjevernim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 28 do 34 stepena.

-Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Mada će sunčano i stabilno vrijeme pozitivno djelovati na većinu populacije, dodatni porast temperatura zraka mogao bi osjetljivim osobama uzrokovati probleme. Poželjno je reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana, te izbjegavati duže boravke na suncu, s obzirom na visoke vrijednosti UV indeksa.

 

Stanje na putevima

-Uz povoljne uslove za vožnju, promet se na većini puteva u BiH odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi. Vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Zbog sanacionih radova na magistralnoj cesti Cazin-Velika Kladuša (put prema GP Velika Kladuša) saobraća se usporeno, naizmjenično jednom trakom. Savjetujemo se korištenje alternativnih puteva.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.