Dok HDZ i SNSD vode borbu za ključne pozicije, Bošnjaci raspravljaju ko je napravio najveći čevap

.
Dok se politički čelnici HDZ-a i SNSD-a intenzivno bore za ključne pozicije u Bosni i Hercegovini, među Bošnjacima se vodi potpuno drugačija rasprava – ko je napravio najveću porciju ćevapa.

 

Ćevabdžinica Imperia u Živinicama nedavno je tvrdila da su oborili svjetski rekord s porcijom od 2.499 ćevapa i lepinjom od 1,5 metara.

No, Brčko je brzo reagiralo, demantirajući ovu informaciju i naglašavajući da oni drže rekord sa čak 5.000 ćevapa u lepinji od 1,8 metara, postavljen 2019. godine tokom manifestacije Savski cvijet.

“Rekord u najvećoj porciji ćevapa drži Brčko sa 5.000 ćevapa u lepinji od 1,8 metara, postavljen na Savskoj regati – Karnevalu na vodi 2019. godine,” naveli su iz Brčkog.

“Velika zasluga za ovaj nevjerovatan poduhvat pripala je Udruženju hotelijera i restoratera koji su na jednom mjestu okupili vrhunske brčanske ugostitelje. U pravljenju najveće porcije ćevapa veliku pomoć pružio je Gastro centar Bakarni lonac koji je za 2,5 sata ispekao 5000 komada ćevapa”, ističe se.

Dok politički lideri raspravljaju o važnim pitanjima i raspodjeli moći, čini se da je među Bošnjacima rasprava o ćevapima jednako intenzivna, pokazujući tako različite prioritete u svakodnevnom životu građana.