Dobre vijesti: Mostarski aerodrom uvodi pet novih linija za europske destinacije

.
Avioni Sky Alps od ove godine povezuju Mostar sa Rimom, Veronom, Minhenom i Barijem, a to će se nastaviti i sljedeće godine

 

Od sljedeće godine aerodrom u Mostaru bit će povezan s pet novih europskih destinacija, među kojima je i Beč, izvijestili su u srijedu iz aerodroma, prenosi Hina.

Italijanska aviokompanija Sky Alps, koja je nedavno potpisala ugovor o uspostavljanju svoje zračne baze u Mostaru, 2025. godine će obavljati letove za italijanske gradove Palermo, Cataniu, Napulj i Bergamo, te glavni grad Austrije.

Avioni Sky Alps od ove godine povezuju Mostar sa Rimom, Veronom, Minhenom i Barijem, a to će se nastaviti i sljedeće godine.

- Nakon 194 operacije i 388 letova, sezona sa aviokompanijom Sky Alps završena je bez otkazivanja, što pokazuje koliko je saradnja bila uspješna, navode u saopćenju iz Aerodroma Mostar.

Croatia Airlines i Air Serbia obavljaju redovne letove iz Mostara za Zagreb i Beograd tri puta sedmično.

Vlada Federacije BiH izdvojila je 3,5 miliona eura za funkcionisanje Zračne luke Mostar. Održavanje zračnih linija subvencioniraju vlasti HNK, a ove godine zabilježen je rekordan broj putnika nakon što je ovaj aerodrom doslovno prestao s radom u vrijeme epidemije koronavirusa, prenosi Hina.