Četiri saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h javilo se 94 pacijenta. Dežurni doktori Samra Alibegić i Abdullah Fazlić na dalje liječenje uputili su 6 pacijenata.

Prema infromacijama iz Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježene su četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta, te dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, dok krivičnih djela nije bilo.

Službenici Vatrogasne stanice u protekla 24 nisu imali intervencija, rekao nam je dežurni Delanović.

Vodosabdijevanje je uredno.

Iz “Elektrodistribucije” Bihać PJ Velika Kladuša javljaju da će danas doći do planskih isključenja električe energije u terminu od 09:00 do 11:00 sati za  kupce trafopodručja: Poljice 1.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Krajem dana, može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika, svježiji noćni i jutarnji sati, kao i umjereni porast temperatura danju, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

 

BIHAMK
Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je dobra i saobraća se uz uglavnom povoljne vremenske prilike. Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na GP Maljevac/Velika Kladuša, ovog jutra bez dužih zadržavanja.