Nižu se odlasci s Grbavice, Haris Ovčina je 13. igrač koji se rastao od Željezničara

F

Nakon svega godinu dana provedenih na Grbavici, bočni i krilni nogometaš Haris Ovčina napustio je Željezničar.

Ovoga ljeta događaju se velike promjene na Grbavici, a novi trener Denis Ćorić krenuo je u sklapanje igračke križaljke. No, s Grbavice se nižu i odlasci pa je tako nakon današnjeg dana čak 13 nogometaša napustilo Željezničar.

Najnoviji u nizu je desni bočni nogometaš Haris Ovčina, koji je proteklog ljeta stigao na Grbavicu. Očekivalo se mnogo toga od Ovčine nakon odličnih nastupa u Veležu, ali je upisao samo 28 nastupa.

"FK Željezničar se zahvaljuje Harisu Ovčini na dosadašnjem angažmanu i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere. Harisu Ovčini je istekao ugovor, a u dresu Plavih je sakupio 28 nastupa", ozvaničili su iz kluba s Grbavice.

To je 13. odlazak iz Željezničara ovog ljeta, a očekuje ih se još. Grbavicu su napustili Vahid Selimović, Filip Dujmović, Ajdin Mulalić, Nedim Mekić, Antonio Pavić, Josip Mijić, Edin Cocalić, Semir Štilić, Dženan Haračić, Andrija Drljo, Edin Biber i Adonis Bilal.

Klub je radio i na dovođenju igrača te još uvijek nije kompletirao listu pojačanja, a dosad su potpisali ugovore Bože Vukoja, Marin Karamarko, Ivan Đorić, Azur Mahmić i Tarik Abdulahović.

Foto: FK Zeljeznicar