Drama tokom utakmice između Danske i Njemačke: Policija hapsila maskiranog muškarca na krovu stadiona

F

U dramatičnom okršaju između Danske i Njemačke na Euro 2024, utakmica je u jednom trenutku prekinuta zbog nezapamćenih vremenskih nepogoda, ali, to nije bilo sve, pošto je maskirano lice, koje nije bilo pripadnik policijskih snaga, bilo na krovu stadiona i izazvalo veliku paniku.
 

 

 

 

Naime, kako prenosi Bild, policijska akcija odvijala se na velikim visinama, a u jednom momentu korišten je u helikopter. Skoro sat je policiji bilo potrebno da uhvati maskiranog muškarca koji se za vrijeme utakmice Njemačke i Danske popeo na konstrukciju krova stadiona u Dortmundu, piše Telegraf.rs.

Policijska akcija uzrokovala je kašnjenje početka drugog poluvremena. Sudija Mihael Oliver je jasno ukazao na krov stadiona dok je razgovarao s kapitenima Gundoganom i Kasperom Šmajhelom. Tek nakon završetka utakmice, tačno 57 minuta nakon što je maskirani muškarac primijećen na neovlaštenom mjestu, naoružani policajci su ga uhapsili.

- Njemačka policija je sada uhapsila muškarca. U nijednom trenutku nije bilo opasnosti za druge ljude. Još ne možemo dati informacije o identitetu muškarca niti njegovim motivima - izjavila je njemačka policija u nedjelju uvečer.