BiH ima jednog od najboljih sudija svijeta, a sada je stigla nova potvrda toga

v

U glavni grad Francuske putuje 30 najboljih svjetskih sudija da dijeli pravdu na košarkaškim utakmicama, a među njima je i Zurapović

Sjajni bosanskohercegovački košarkaški sudija Ademir Zurapović dobio je čast da sudi na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

U glavni grad Francuske putuje 30 najboljih svjetskih sudija da dijeli pravdu na košarkaškim utakmicama, a među njima je i Zurapović.

Rođeni Tuzlak, koji je godinama na velikoj sceni, sudio je na velikom finalu proteklih Olimpijskih igara u Tokiju, a karta za Pariz je još jedna potvrda koliko je cijenjen u košarkaškom svijetu.

Bosna i Hercegovina može biti ponosna na Zurapovića, koji će je ponovo predstavljati na velikoj sceni.

- Ako me zdravlje posluži, vjerujem da ću ponovo biti na Igrama. Svakom sportisti je čast biti na Igrama. Skraćena lista zavisi i od prekvalifikacijskih turnira, ali ja se nadam da ću sve proći i ponovo suditi na Olimpijskim igrama - ovako je Zurapović govorio za "Avaz" u martu kada je izašao širi spisak sudija.

Podsjetimo, Olimpijske igre u Parizu održavaju se od 26. jula do 11. avgusta, a nema sumnje da nas očekuje uzbudljiv košarkaški turnir.

Najbolju košarkašku ekipu dobit ćemo 10. avgusta, kada je na rasporedu veliko finale.

Foto: X; FIBA