Sergej Barbarez odabrao ekipu za Nizozemsku: Ko je završio na tribinama

.
Povrijeđeni Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić napustili su kamp Zmajeva u Eindhovenu.

 

Selektor nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez ostao je bez dvojice defanzivaca uoči duela s Nizozemskom večeras.

Povrijeđeni Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić napustili su kamp Zmajeva u Eindhovenu.

Direktor Emir Spahić ranije je otkrio da probleme sa visokom temperaturom ima Haris Hajradinović, koji neće konkurisati za večerašnji duel.

Osim njega, od igrača koji su u Nizozemskoj, stručni štab neće računati ni na Dennisa Hadžikadunića.

Naime, Barbarez je prijavio ekipu od 23 igrača na koje će računati u večerašnjem duelu na spisku nema stopera HSV-a koji će tako završiti na tribinama. Odlučio je da u kadar za večerašnji meč uvrsti Adriana Leona Barišića kojeg je pozvao naknadno, a Hadžikadunić je završio na tribinama. 

Iz bh. tabora nema informacija da je Hadžikadunić povrijeđen, a na fotografijama sa sinoćnjeg treninga može se vidjeti da je radio sa ostalim saigračima.

Susret se igra u Eindhovenu od 20 sati i 45 minuta, uz direktan TV prijenos na BHT1, a glavni sudija je Donatas Rumšas iz Litvanije.

Spisak igrača na koje Barbarez računa protiv Nizozemske: Kenan Pirić, Nikola Vasilj, Osman Hadžikić (golmani), Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Adrian Leon Barišić, Amar Dedić, Nikola Katić, Dario Šarić, Stjepan Radeljić, Ermin Bičakčić (odbrana), Ifet Đakovac, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Ivan Bašić, Dal Varešanović, Armin Gigović, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Esmir Bajraktarević (vezni red) te Haris Tabaković, Ermedin Demirović i Edin Džeko (napad).