Ramo Isak: Spreman sam da poginem i budem šehid za BiH

r

Federalni ministar unutarnjih poslova BiH, Isak Ramo, izjavio je u nedavnom podcastu “Oslobođenje” da bi mu bilo drago poginuti za Bosnu i Hercegovinu, te da bi u tom slučaju bio “šehid”.

“Bilo bi mi drago da poginem za ovu državu, ja to ne krijem. Ja kad poginem za ovu državu ja sam šehid”, naglasio je Ramo, izražavajući svoju posvećenost i ljubav prema domovini.

Izjave ministra Rame naišle su na kritike ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, Nenada Nešića, koji je sugerisao da Ramo svoje izjave daje radi popularnosti na društvenim mrežama.

Nenad Nešić je dodao da je Isak spreman poginuti za broj lajkova i pregleda na društvenim mrežama “Tik-tok” i “Instagram” i da zato daje bombastične izjave poput one da bi mu bilo drago da pogine za BiH jer bi u tom slučaju bio “šehid”.

“Gospodine Ramo, čuvajte Vašu kuću koju nitko od nas ne želi da napadne, a mi ćemo vrlo dobro čuvati našu kuću i obraniti je i životom i čašću i svim onim što je potrebno”, odgovorio je Nešić, dodajući da BiH može opstati samo unutar granica Daytonskog mirovnog sporazuma i ustavnog poretka koji iz njega proizilazi.

Nešić je također istaknuo odlučnost srpskog naroda da ne odustane od svoje slobode i Republike Srpske.