'Zlatno srce' dodijeljeno kraljici sevdaha na bihaćkom festivalu

f

 

Ovogodišnji festival Bihać 2024. je velika priča sa specijalno osmišljenim programom, jer slave 30 godina tradicije najuspješnijeg bh. festivala.

 

Nakon prve noći festivala “Bihać 2024.” koja je bila rezervisana za Sevdah fest kraljici sevdaha, Hanki Paldum dodijeljeno je “Zlatno srce” nagrada za počasnog ambasadora festivala.

-Na ovom internacionalnom festivalu dodijelili su mi nagradu ''Zlatno srce'' i počasni amabasador mira, ljubavi i pjesme. Sve nagrade koje sam do sad dobila, svaka mi znači i svaka ima svoje mjesto u mom srcu i karijeri, a svaka naredna pokazuje moj plan u očuvanju sevdaha i svega onoga što je naše i što nas čini bogatim kroz kulturu koju živimo - istakla je kraljica sevdaha Hanka Paldum.

Hanka je sinoć na Sevdah festu otpjevala svoje dvije numere za koje je, kako nam priča posebno vezana. Prva je balada o majci iz 1984. godine, a drugu s albuma “Tebi ljubavi” iz iste godine “Pamtim još”.
Dodala je kako je posebno ganuta ovim činom dodjele “Zlatnog srca” generalnog direktora bihaćkog festivala Dilvada Felića - Dade, dugogodišnjeg Hankinog prijatelja i saradnika.

-Sva atmosfera je ostavila na mene utisak sa divnim ljudima, publikom koji baštine tu kulturu i uz Dilvada Felića koji neumorno radi da ovaj festival brendira i ostavi u nasljeđe svima, nadolazećim generacijama - s posebnom sjetom u glasu poručila je Hanka Paldum.

Hanka napominje da je 80 - tih godina dobila zlatnu plaketu od regionlane bolnice Bihać kao umjetnik koji je najviše uradio humanitarnih koncerata za ovaj region, i ta mi nagrada pored pomenutih mnogo znači, istakla je Hanka.