Zagrebačka policija uhvatila kolegu kako spava pijan nasred puta

policija

Zagrebačka policija izvijestila je da je u oko 05:50 sati zatekla policijskog službenika PU zagrebačke koji je spavao pijan u zaustavljenom BMW-u njemačkih registarskih oznaka na Zagrebačkoj aveniji, kod benzinske pumpe.

“Postupajući po dojavi, policija je zatekla zaustavljeni BMW u desnoj saobraćajnoj traci u kojem je osoba spavala na mjestu vozača. Provjerom je utvrđeno da se radi o policijskom službeniku PU zagrebačke, koji je bio vidno alkoholiziran,” saopštila je zagrebačka policija.

Prema dosadašnjem kriminalističkom istraživanju, utvrđeno je da je vozač privatnog automobila, izvan službe, počinio prekršaje iz članka 282. stavka 9., jer je odbio alkotestiranje, te iz članka 78. Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima, zbog nepropisnog zaustavljanja na kolotragu i ometanja prometa.

Policajac je u zakonskom roku priveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Zagrebu uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja, navodi PU zagrebačka.

Također, protiv policijskog službenika je pokrenut postupak utvrđivanja elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti, u skladu s odredbama Zakona o policiji, prenosi “Index”.