VRIJEDNOST 20 MILIONA KM Ambiciozan projekat u Zenici: Otkrivamo kako napreduju radovi na izgradnji olimpijskog bazena

f
Radovi na izgradnji olimpijskog bazena u punom su jeku, a ovaj značajni projekt za Zenicu dat će brojne pogodnosti Zeničanima i drugim posjetiocima, kazao je direktor JP za održavanje sportskih objekata Nedim Talić.

 

Talić je kazao da su radovi na olimpijskom bazenu u punom jeku te da je planirano da se prva faza završi do kraja godine, dok su pripreme za drugu fazu već u toku.

"Osim zatvorenog olimpijskog bazena, planirana je izgradnja otvorenog kompleksa gradskih bazena, tzv. aquaparka. Ovaj ambiciozni projekt će omogućiti Zenici da ima i zatvoreni i otvoreni kompleks bazena, čime će se značajno povećati turistički potencijal grada", kazao je Talić.

Dodao je da će olimpijskim bazenom biti unaprijediti trenažni proces za vodene sportove što će omogućiti osnivanje novih sportskih klubova u raznim plivačkim disciplinama te privući mlade sportiste i entuzijaste iz šireg regiona.

"Olimpijski bazen će postati centralno mjesto za sportske aktivnosti, pružajući prostor za razvoj mladih talenata i promociju zdravog načina života", pojašnjava Talić.

Do sada su novčana sredstva osigurali grad Zenica, Zeničko-dobojski kanton te Vlada FBiH u dosta manjem iznosu od planiranih 3,5 miliona KM što je Kasumović ocijenio kao političku igru vlasti FBiH.

Talić je na kraju kazao da će izgradnja ovih bazena doprinijeti povećanju turističke ponude Zenice, privlačeći posjetioce iz drugih mjesta i regija.

"Veselimo se što će ovi bazeni uskoro postati stvarnost, pružajući nove mogućnosti za sve građane Zenice i okolnih područja, radi toga molimo sve vjerne posjetioce za razumijevanje i strpljenje u ovom prelaznom periodu, jer nam budući period donosi mnogo ljepši i ugodniji kompleks bazena", zaključio je Talić.