Vozio kombi sa slikom gradonačelnice Sarajeva a sad će zbog toga dobiti posao u državnoj službi

-

Gradonačelnica Karić odbija objaviti ugovore o djelu, a prijave o namještanju konkursa se nižu

Još nismo dobili odgovor gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić koji smo zatražili povodom prijave koja se odnosi na namještanje konkursa u Gradskoj upravi Grada Sarajeva za Aldinu Bektešević, a mi smo zaprimili još jednu prijavu.

Naši izvori tvrde da će na aktuelnom konkursu biti primljen i Haris Hanić. Hanić je, tvrde izvori, vozač kombija kojeg je Benjamina Karić koristila u predizbornoj kampanji na upravo održanim lokalnim izborima u BiH.

Hanić je bio i angažovan u Gradskoj upravi Grada Sarajeva po osnovu ugovora o djelu na period od 04.02.2023. godine do 04.03.2023. godine na poslovima Projektnog asistenta za IT oblasti projekata odobrenih iz međunarodnih fondova.

Inače, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić uporno odbija naš zahtjev za pristup informacijama koje se odnose na ugovore o djelu  u Gradskoj upravi Grada Sarajeva pozivajući se na zaštitu podataka iako Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH sugeriše da su podaci o ugovorima o djelu u javnom interesu jer je Gradska uprava Grada Sarajeva javni organ koji koristi budžet građana Grada Sarajeva i drugih građana sa napomenom da se zaštite lični podaci kao što su matični broj, broj računa i slični. Čak i ova agencija objavljuje vlastite ugovore o djelu na svom web portalu.

Podsjećamo javnost da je gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić dana 19.09.2024. godine raspisala Javni oglas za prijem četiri namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme, dakle tokom izborne kampanje.

Javni oglas se odnosi na sljedeće pozicije:

Viši referent za poslove protokola u Odjeljenju za protokolarne poslove, jedan (1) izvršilac

Viši referent za administrativne poslove u Odjeljenju za kabinetske poslove, jedan (1) izvršilac

Viši referent za administrativne poslove u Odjeljenju za javne nabavke, jedan (1) izvršilac

Viši referent – vozač u Odsjeku za zajedničke poslove jedan (1) izvršilac.