Vozački ispit u ovoj zemlji traje nekoliko minuta, a potrebno je učiniti samo jednu stvar za prolaz

c

 

Stres se povećava samim tim jer se moraju provoditi sati učeći prije teorijskog ispita, kao i dolaskom strogog ispitivača.

Vozači u nekim zemljama imaju mnogo veće šanse za polaganje od drugih. Tako naprimjer Velika Britanija ima 16. najteži vozački ispit na svijetu, a učenici imaju mnogo više šansi da polože negdje drugo u svijetu, piše Express.

Zemlja sa najlakšim vozačkim ispitom na svijetu je Indija, gdje vozači jednostavno moraju voziti pravo i skrenuti u krivinu.

"Tokom praktičnog testa u Indiji, učenici moraju samo da voze pravolinijski, skrenu lijevo i zaustave se nakon 50 metara da bi položili", pojašnjavaju. 

Sa više od 10 miliona vozačkih dozvola koje se izdaju u Indiji svake godine, ovoj zemlji sigurno ne nedostaje učesnika u saobraćaju, bilo na dva, tri ili četiri točka.

Međutim, tamo gdje učenici u većini zemalja polažu vozačke ispite na javnim autoputevima, ceste u većini indijskih gradova su pretrpane, što znači da se mnogi ispiti provode na privatnim ispitnim stazama i, u nekim slučajevima, na parkiralištima.

Pored kratkog i slatkog praktičnog testa, učenici će također morati odgovoriti na 20 pitanja s višestrukim odgovorima, ali samo devet tačnih prije nego što dobiju dozvolu.

Iako se vozački ispit u Hondurasu (ili nedostatak istog) može činiti primamljivim, zemlja ima posebno veliki broj nesreća, sa 16,7 smrtnih slučajeva na cesti na 100 hiljada ljudi 2022.