Višković: Novi paket američkih sankcija su nepravda prema RS i slobodnoj politici

F

Premijer RS Radovan Višković kazao je kako je novi paket američkih sankcija "još jedna potvrda onoga na šta ukazuju već duže vrijeme, a to je urušavanje i konačno ukidanje RS od strane pojedinih sila predvođenih Amerikom".

 

 

 

- Poražavajuće je da neko preko otežavanja privredne ativnosti određenim preduzećima i gušenjem medijskih sloboda pokušava ostvariti svoje političke interese - rekao je Višković, reagujući na uvođenje američkih sankcije za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića.

Višković kaže "da ovo nije ništa drugo već još jedan od pritisaka na rukovodstvo Republike Srpske, koje ima za cilj da posredstvom ekonomskog pritiska i direktnog udara na privrednike uspori ekonomsku aktivnost, kao i da oslabi politički stav rukovodstva RS".

- Ni jedno, ni drugo se neće desiti, pokazali smo da se znamo sa takvim stvarima nosti, kao i da velika većina svijeta ne misli kao oni koji nam uvode sankcije - kazao je on, prenosi RTRS.