Veliki broj pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja

.
Nove servisne informacije.

 

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražio je 81 pacijent. Dežurni doktori Samra Alibegić i Abdullah Fazlić uputili su tri pacijenta na dalje liječenje.

-Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice. Naime, nema prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda.

-Prema riječima dežurnog Dizdarevića, Vatrogasna jedinica, također, nije imala poziva za izlazak na teren.

-Elektronapajanje je uredno. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Na dionicama cesta gdje su u toku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Zbog sanacionih radova na magistralnoj cesti Cazin-Velika Kladuša (put prema GP Velika Kladuša) saobraća se usporeno, naizmjenično jednom trakom. Savjetujemo korištenje alternativnih puteva.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

-Danas u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano s umjerenom oblačnosti. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, očekuju se u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

-Opća slika djelimično će se pogoršati. Prijepodnevni sati biće ugodniji, u drugom dijelu dana, pod uticajem visokih temperatura i sparine, kod osjetljivih osoba su moguće izraženije tegobe u vidu iscrpljenosti, glavobolje, dekoncentracije. Prilikom boravka na otvorenom, naročito u prirodi, neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i izbjegavati duže zadržavanje na suncu, s obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke. Također, relativno topli noćni sati mogu uzrokovati probleme u vidu otežanog sna.