Velika Kladuša: Zabilježena saobraćajna nesreća- nema povrijeđenih lica

.
Zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražio je 31 pacijent. Dežurni doktori bili su dr. Aida Dedić i dr. Mustafa Hodžić.

U COVID ambulantu javilo se 28 pacijenata, bez daljih upućivanja u KB Bihać.

 

– Policijska stanica u protekla 24h evidentirala je jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

 

– Kako jutros saznajemo od nadležnih službi, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju prema planu.

 

– Kako informišu iz BIHAMK-a, na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, a poledica je moguća i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. U Hercegovini upozoravaju na mjestimično jak vjetar, koji na dionicama sa snijegom formira manje sniježne nanose. Jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz i na području Romanije. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluju na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. S obzirom da su školarci jučer počeli s nastavom, budite još oprezniji i pažljiviji u saobraćaju.

 

– Danas pretežno oblačno u centralnim i istočnim područjima gdje u jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg. U ostalim područjima umjereno oblačno i sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu i u Krajini do 10 stepeni.

 

– Stabilnije vrijeme povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. Povećana naoblaka u istočnoj i centralnoj Bosni uzrokovaće umjerene poteškoće kod meteoropata u prijepodnevnim satima, potom će biti ugodnije. U Hercegovini i Krajini, povremeni udari bure također će remetiti opću sliku, stoga je, mada će biti sunčanije, neophodno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Noćni sati proteći će bez padavina u cijeloj zemlji, pri tome je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će zahladiti.

Na današnji datum prije 38 godina su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine otvorene 14. Zimske olimpijske igre. Trajale su do 14. februara 1984. godine, a Sarajevo je u tom periodu bilo centar svjetskih sportskih dešavanja.

Dan sigurnijeg Interneta jedan od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine, drugog dana u sedmici februara. Prilika je to da se podsjetimo zašto je biti dobro informiran kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prevara. Svake godine, na drugi dan druge sedmice drugog mjeseca milioni ljudi širom svijeta udruže se kako bi učestvovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu.