Velika Kladuša: Veliki broj pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja

.
Nove servisne informacije.

 

-Protekla 24h na području Općine Velika Kladuša bila su mirna, informacije su iz Policijske stanice Velika Kladuša.

-Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražila su 54 naša sugrađana. Jedan pacijent upućen je na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurne doktorice su bile: Samra Alibegić, Ajla Husić i Valbona Mahmutović.

-Elektronapajanje je uredno, saznajemo iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

-Bez poziva na intervenciju u izvještajnom periodu bili su kladuški vatrogasci.

-Kako bi brže i kvalitetnije odgovorili na potrebe građana za administrativnim uslugama Općina Velika Kladuša je odlučila da će ova subota biti radna i da će građani moći na taj dan biti u mogućnosti koristiti usluge šalter sale: 

-prijem zahtjeva i drugih dokumenata

-ovjera dokumenata

-izdavanje izvoda iz matičnih knjiga

Za dodatne informacije i pitanja, možete se u toku dana obratiti u kancelariju br. 111 kod šefa Službe za upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Jasmina Šahinovića.

-Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

-Biometeorološke prilike i dalje su relativno povoljne. Sa više svježine tokom noći i jutra, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti suviše jake. Sa odmicanjem dana i porastom temperatura, uz duže sunčane intervale, poželjno je biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz izbjegavanje dužeg boravka na suncu.

 

Stanje na cestama

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros ima kraćih čekanja na ulazu u BiH.