Velika Kladuša: Veliki broj pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja

servisne
Nove servisne informacije.

 

U protekla 24h službenici Policijske stanice Velika Kladuša nisu imali evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda.

I kladuša Vatrogasna jedinica ima miran period iza sebe, saznajemo od dežurnog Grahovića.

46 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Tri pacijenta su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Valbona Mahmutović, Abdulah Fazlić i Ahmed Riyad Dash.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija se prema planu, a uredno je i vodosnabdijevanje kladuške općine. Također, uredna je isporuka električne energije, informišu ovog jutra iz JKUP „Komunalije“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Vremenski bilten i stanje na putevima za 25. august:

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

Prijepodnevni sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja, glavobolje. Poželjno je izbjegavati duže zadržavanje na suncu jer će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, konzumirati dovoljno tečnosti, laganiju hranu, te se pridržavati preporuka nadležnih službi. Lošiji san usljed nedostatka svježine u noćnim satima, također bi mogao dodatno kvariti opštu sliku.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duže relacije putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na više putnih pravaca. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 10 do 30 minuta.