Velika Kladuša: Saobraćajna nesreća, dva slučaja narušavanja javnog reda i mira

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 41 pacijenta. Dežurne doktorice Arnela Čokić i Aida Dedić na dalje liječenje uputile su dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice zabilježili su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

 

Iza vatrogasaca su mirna 24h bez intervencija.

 

Kako informišu iz ViK-a i Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode i električne energije.

 

 JKUP “Komunalije” d.o.o. od jučer je krenulo sa akcijom prikupljanja krupnog otpada. Prikupljanje otpada danas je planirano u ovim naseljima:

 

POLJE, BARAKE, MALA KLADUŠA, MARJANOVAC, DOLOVI, ŠUMATAC, ŠABIĆI, KUDIĆI, DONJA VIDOVSKA, GORNJA VIDOVSKA, JOHOVICA

 

Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju. Kontakt telefon 037/831-206. Kako je najavljeno, u sklopu ove akcije neće se odvoziti građevinski otpad i auto gume.

 

Kako saopćavaju iz BIHAMK-a, uslovi za vožnju jutros su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 Danas će u Bosni preovladavati umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

 

 Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. U poslijepodnevnim satima opća slika će se, usljed lokalnih pljuskova, djelimično pokvariti. Nešto izraženiji osjet sparine, mogao bi uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze. Koncentracija polena alergogenih vrsta, prije svih breze, također će biti povećana, stoga je poželjno biti oprezniji.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva obilježava se svake godine 26. aprila s ciljem poticanja na razmišljanje o ulozi intelektualnog vlasništva u promoviranu inovativnosti i kreativnosti kao značajnog pokretača društvenog razvoja.

Svjetski je dan obnovljivih izvora energije, koji se svake godine obilježava 26. aprila, na dan černobilske nuklearne katastrofe koja se dogodila 1986.

 

 Vrijeme iftara za 25. dan mjeseca ramazana, večeras je u 20:01h.