Velika Kladuša: Jedna osoba smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći

v

– Građanima općine Velika Kladuša, našim slušaocima u zemlji i dijaspori želimo sretan Prvi maj, praznik rada – Kolektiv Radija Velika Kladuša

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 60 pacijenata. Dežurni doktori bili su Samra Alibegić, Amra Zulić i Abdullah Fazlić koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su dva slučajeva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila teže tjelesne povrede, a jedno lice je, nažalost, smrtno stradalo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, a zbog međunarodnog praznika rada 1. maja danas i sutra (00-24) zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

– Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunačnije u jutarnjim satima. Poslije podne i tokom noći se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

– Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Povećana naoblaka i padavine u drugom dijelu dana, izraženije sa noćnim satima, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Pri tome će višak svježine, opću sliku ipak činiti malo ugodnijom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.