Velika Kladuša: 37 pacijenata u Domu zdravlja, troje upućeno na dalje liječenje

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu, zdravstvenu zaštitu pružila je za 37 pacijenata. Dežurni doktori Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su troje pacijenata

U COVID ambulantu javilo se 26 pacijenata, od kojih je dvoje upućeno na dalje liječenje.

 

– Iza službenika Policijske stanice Velika Kladuša i vatroogasaca je miran period bez zabilježenih intervencija.

 

– Kako saznajemo u Elektrodistribuciji, PJ Velika Kladuša, bez problema u isporuci električne energije.

 

– Zbog većeg kvara na gravitacionom glavnom cjevovodu u Marjanovcu bez isporuke pitke vode su domaćinstva ovog naselja, zatim mještani naselja Esmeri, kao i jedan dio mještana Male Kladuše. Kako informišu iz ViK-a, kvar bi trebao biti otklonjen u prvom dijelu dana.

 

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok na prevoju Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), kao i na putu Glamoč-Mliništa pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Novi Travnik-Rostovo-Bugojno i Priluka-Glamoč, kao i na širem području Gračanice. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju i napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 14 stepeni.

 

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Postepena stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje. Nakon prohladnog jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, u ostatku dana biće znatno ugodnije uz porast temperatura i sunčane periode. Prijepodnevni sati, na jugu će proteći uz povećanu naoblaku i slabije padavine, nakon toga i ovdje će se opšta slika poboljšati.