Velika Kladuša - dva slučaja narušavanja javnog reda i mira

sa

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 42 pacijenata, a dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Arnela Čokić.

 

Službenici Policijske stanice evidentirali su tri krivična djela i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija.

 

 Kako informišu iz nadležnih službi i preduzeća, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planiranim aktivnostima.

 

 Prema pisanju BIHAMK-a, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

 Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Dnevna temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 25 °C.

 Stabilne vremenske prilike i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na opću sliku. Manje poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se sa porastom temperature, danju po potrebi raskomotili. Sa noćnim satima ponovo će biti dosta svježije, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije, djelimično umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

 Snimak jučerašnje 13. redovne sjednice Općinskog vijeća Velike Kladuše emitovat ćemo danas u programu RVK-a s početkom u 09:15h.

 Svjetski dan osteoporoze obilježava se svake godine 20. oktobra, čime se pokreće kampanja posvećena podizanju globalne svijesti o prevenciji, dijagnostici i liječenju osteoporoze i metaboličke bolesti kostiju.