Užas: Ubio petero ljudi pa počinio samoubistvo

.
Muškarac osumnjičen za pucnjavu u kojoj je ubijeno pet osoba i kritično ranjena tinejdžerka u Sjevernom Las Vegasu, Nevada, u ponedjeljak navečer, počinio je samoubistvo nakon što su ga policajci pronašli u utorak ujutro, saopćila je policija.

 

Policajci su reagovali na prijavu o pucnjavi nedugo nakon 22 sata u ponedjeljak 24. juna i pronašli dvije ranjene žene koje su kasnije proglašene mrtvim, saopćila je policija. Žene su bile u ranim 40-im i kasnim 50-im godinama.

Detektivi su zatim otkrili ranjenu 13-godišnju djevojčicu u stanu. Djevojčica je bila u kritičnom stanju u Univerzitetskom medicinskom centru u Las Vegasu, saopćila je policija.

U obližnjem stanu, službenici su pronašli još dvije žene u srednjim 20-im godinama i muškarca u ranim 20-im godinama koji su bili upucani. Proglašeni su mrtvim na mjestu događaja, saopćili su službenici.

Kancelarija mrtvozornika okruga Clark će objaviti identitete pet žrtava, saopćila je policija. Niko iz kancelarije mrtvozornika nije odmah bio dostupan za komentar u utorak popodne.

Policija je imenovala Erica Adamsa (47) kao osumnjičenog za smrtne slučajeve. U jutarnjim satima utorka, 25. juna  policija Sjevernog Las Vegasa dobila je informaciju o mogućem mjestu boravka Adamsa, saopćila je policija. Policajci tima za hapšenje kriminalaca su ga kasnije pronašli, a on je "bio naoružan vatrenim oružjem i pobjegao u dvorište jedne kuće na toj lokaciji," saopćila je policija.

Policajci su počeli davati verbalne naredbe da baci pištolj; međutim, "Adams je ignorisao te naredbe i počinio samoubistvo," saopćila je policija.

Tim za istraživanje upotrebe sile policije Las Vegasa pomaže u istrazi.

Nije bilo dodatnih informacija od policije u utorak popodne. Više detalja o "ukupnoj istrazi" biće objavljeno kasnije, javili su iz policije.