Užas u Cazinu: Muškarac silovao 35-godišnju ženu s poteškoćama u razvoju

.
U Cazinu, tačnije u mjestu Tržac-Urga, dogodio se stravičan slučaj silovanja. Prema našim saznanjima, incident se dogodio prije četiri dana, tačnije u petak, 21. juna.

 

Policija je uhapsila muškarca R.M. (41) zbog sumnje da je silovao 35-godišnju ženu. Prema nezvaničnim informacijama, 35-godišnjakinja je s poteškoćama u razvoju, što ovaj slučaj čini još tragičnijim.

Pripadnici Policijske stanice Cazin brzo su reagovali nakon što je slučaj prijavljen, te su priveli osumnjičenog na dalju kriminalističku obradu. R.M. je trenutno u pritvoru, dok se prikupljaju dokazi i provode potrebne istražne radnje.

Ovaj slučaj je izazvao šok i ogorčenje među stanovnicima Cazina, koji su pozvali na stroge kazne za počinitelja i dodatne mjere za zaštitu ranjivih osoba u društvu, piše Krajina.

Policija nastavlja s istragom kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog strašnog zločina, dok je žrtvi pružena potrebna medicinska i psihološka pomoć. Očekuje se da će u narednim danima biti dostupno više informacija o ovom slučaju.