Utakmica estradnih umjetnika održana je 1986. na Koševu: Rijetka prilika kada je Džinović bio bez šešira

c

 

Na Facebook stranici Istorija ex-yu fudbala objavljena je zanimljiva fotografija nastala 11. juna 1986. godine, kada je na Koševu održana utakmica estradnih umjetnika.

 

Ovaj događaj organizovan je u okviru manifestacije "Sjećaš li se Bentbaše?". U njoj su učestvovale nogometne selekcije muzičara iz Beograda i Sarajeva, a Dragan Džajić i Boško Antić bili su treneri. S tribina ih je pratilo 62.000 ljudi.

Kako je ranije objavio Yugopapir, početni udarac izvela je Lepa Brena. Salem Prolić i Miograd Čolić bili su sudije.

Haris Džinović i Šaban Šaulić bili su kapiteni ekipa. Mnogi korisnici društvenih mreža su komentarisali njihov izgled.

"Haris posljednjih 40 godina ima 70 godina", "Na prvi mah sam od Harisa pomislio da je Josip Čolić", "Nije primijetio da mu je spao šešir", "Šaban najbolji nogometaš među pjevačima i najbolji pjevač među nogometašima", neki su od komentara.

Među zvijezdama koje su nastupile, osim kapitena Šaulića i Džinovića, učestvovali su treneri Duško Bajević, Dragan Džajić i Boško Antić, Davorin Popović, Miroslav Ilić, Emir Kusturica, Hari Varešanović, Zijo Rizvanbegović, Mladen Vojičić Tifa, Nele Karajlić...

Beograđani su pobijedili 4:3. Najboljim igračem proglašen je Miša Mijatović. Dobrivoje Topalović proglašen je najsporijim igračem jer je tokom utakmice samo jednom pretrčao teren po dužini.

Osim utakmice, u okviru spomenute manifestacije održan je veliki koncert. Sav prihod išao je u fond za revitalizaciju Bentbaše.